ARTISTII FAC LUCRURI TRAZNITE – EPISODUL VII: DMX

De cand s-a catapultat pe orbita cu staruri in `98, DMX a plonjat in piscina cu de toate, plina de droguri, si la brat cu ele, belele cat incape cu legea. Pai sa va insir de ce a fost acuzat, ca sa va faceti o idee, de-a lungul carierei sale. Avem asa: cruzime fata de animale, agresare de persoane, abuz sexual, sodomie, viol, posesie de cocaina si de crack, posesie de iarba, posesie de arma, conducere fara carnet, depasire a vitezei legale, folosire de limbaj licentios, incalcare a conditiilor stabilite de eliberarea conditionata, jaf etc. etc.

Dar premiul pentru suzeta mecanica merge la DMX pentru cum a comis-o in iunie, 2004. Atunci a facut cel mai tare show. S-a dat drept agent FBI si a incercat sa dirijeze un vehicul de-al unui necunoscut prin aeroportul Kennedy din New York. Unii au zis ca i s-a urcat la cap de la faptul ca incepuse sa prinda niste roluri in filme de actiune si incerca sa-si antreneze skill-urile de actor. In realitate, i s-a tras cel mai probabil de la vreo 20 de doze de crack si niste cantitati nespecificate de Diazepam si Oxicotina, gasite de politie in masina lui. Masina pe care tocmai o busise mai devreme in ziua aia, undeva intr-o parcare si o lasase avariata acolo. Asa ca la CV-ul sau de parnaias, i-au mai fost trecute si urmatoarele infractiuni: conducere sub influenta drogurilor, conduita periculoasa, detinere neautorizata de arma si substante controlate, personificarea altcuiva, plus punerea in pericol a unui copil.

Dupa una dintre infatisarile legate de acest caz, DMX a rezumat acuzatiile aduse, pentru intrebarile presei care il astepta pe scarile tribunalului, prestand un dans special. Insa, dupa asta, a parut ca se mai calmeaza si o lasa mai moale. Sau nu chiar, pentru ca in 2010, intr-un episod din Behind The Music, s-a descris cel mai acut haul creat de consumul de droguri in viata unui artist. O prabusire care nu a fost urmata de nici o revenire la normal. In acel episod, DMX este aratat, cantand intr-o bodega obscura, de-abia articulandu-si versurile si de-abia tinandu-se pe picioare. De atunci incoace, nu s-a semnalat nici o imbunatatire semnificativa a situatiei iar cazierul lui DMX a continuat sa adune file.