ARTISTII FAC LUCRURI TRAZNITE – EPISODUL XI : SCOTT WEILAND

Stone Temple Pilots au fost initial descrisi ca o trupa de grunge de catre critici, insa solistul, Scott Weiland, a fost printre performerii din Seattle in ceea ce priveste consumul de droguri, a facut parte din elita. A inceput sa-si injecteze in echipa cu cantareata Gibby Haynes pe cand STP se afla in turneu cu The Butthole Surfers in `94. In `95 deja facea cunostinta cu catusele, fiind arestat in timp isi cumpara crack.

In perioada in care fusese eliberat conditionat, si-a gasit o camera de hotel fix langa cea a lui Courtney Love, nimeni alta decat zgubilitica vaduva a lui Kurt Cobain. O sa ne aplecam si asupra ei intr-un din articolele viitoare. Weiland sustine ca cei doi n-au stat prea mult pe ganduri si au inceput sa se bucure de substante impreuna. In `98 avea sa fie arestat din nou in timp ce isi procura heroina imbracat ca un, atentie, peste, adica blana, ochelari cu rame aurii, ghiuluri pe deget, pantofi din piele de crocodil etc. Apoi, in 2003, a fost implicat intr-un accident de masina, in timp ce era bineinteles dus pe alta lume, cu alcool si narcotice la bord cat incape. S-a orientat rapid si s-a bagat la dezintoxicare si astfel a scapat de acuzatii. Dar a dezvoltat o afinitate pentru ciocniri auto, se pare, pentru ca a fost arestat in 2007 si 2008 din nou din acelasi motiv, iar in urma ultimului incident, n-a mai fost asa de norocos, si a trebuit sa serveasca ceva timp la racoare.

Om ocupat de felul sau, in tot acest rastimp, a fost membru in STP, a parasit trupa, a venit iar inapoi si tot asa. S-a lansat intr-o cariera solo in cele din urma, iar in 2003, s-a alaturat celor de la Velvet Revolver, un supergrup format din el si trei fosti membri din Guns N` Roses, adica oamenii ideali pe langa care sa stai cand incerci sa te cureti de droguri, nu? Nu. In sfarsit, in 2011 a scos un album de colinde…deci va dati seama ca inca ii lipseau niste suruburi la mansarda.