Avantajele cultivarii afinilor cu tufa inalta

afine

Tot mai multa lume se indreapta inspre alimentele naturale, crescute in tara noastra. Acest interes accentuat se observa si prin dezvoltarea continua de targuri de produse naturale, bio. De asemenea si in alte locuri se observa aceasta cerere pentru legume, branzeturi sau fructe de acest tip. Unele dintre cele mai cautate produse cu efect terapeutic, detoxifiant sunt fructele de afine – ele sunt extrem de bogate in vitamina C si grupul de vitamine B; au un efect puternic antiinflamator, antiimbatranire, antidiabetic; sunt recomandate si pentru intarirea imunitatii organismului, curatarea vaselor de sange si efectele benefice asupra ficatului, stomacului si mintii.

Aflati mai multe despre aceste culturi, modul in care acestea se pot dezvolta, evolutia plantei de afin de la faza de laborador, la cea de pepiniera, de plantatie, apoi de fructe gata pregatite pentru livrare. In lume exista peste 100 de soiuri de afin cu tufa inalta  –  ele difera prin perioada de cocere a fructului, forma, marimea sau culoarea sa; de asemenea aceste soiuri se diferentiaza in functie de dimensiunea coronamentului. Un alt avantaj pe care culturile de afin cu tufa inalta le au, in Romania, fata de tari precum Polonia sau Germania este faptul ca tara noastra, fiind situata mai la sud, are o clima mai calda – astfel se poate iesi pe piata cu fructele timpurii cu 2-3 saptamani mai devreme decat marii producatori europeni. Acest lucru ofera investitorilor romani posibilitatea de vinde afinele la un pret aproape dublu.

Pepiniera de afine Olunden produce si comercializeaza arbusti de afin cu tufa inalta si material saditor. Expansiunea acestor productii de afin de cultura este datorata in mare parte si posibilitatii de inmultire prin tehnologia in vitro. Astfel, din tesutul plantei mama se obtin replici identice (cu aceasta). Plantele ce sunt create prin acest procedeu nu sunt modificate genetic – au o calitate superioara si nu sufera de boli.

Aceasta pepiniera ofera celor interesati material saditor de afin certificat si variate servicii de consultanta specializata pentru infintarea plantatiilor de afin, intretinerea acestora si desfacerea productiei. Materialul saditor produs in aceasta locatie este originar din SUA si este aclimatizat conditiilor meteo din Romania.