Avantajele ferestrelor din PVC

ferestre pvc

Geamurile termopane, au fost un capriciu acum zece ani, o moda acum cinci si in zilele noastre, nu raman decat o necesitate. Termopanele au mai multe avantaje atunci cand vine vorba sa le comparam cu geamurile clasice din lemn si cu un singur strat de sticla obisnuita.

Se sune ca un geam termopan are un coeficient termic egal cu cel al unui perete de caramida de 50 cm. Va inchipuiti astfel cat de bun izolator termic poate fi in comparatie cu geamurile clasice. Iar daca are un coeficient termic atat de mare, in momentul in care il veti monta, veti incepe sa economisiti cu pana la 70% din costurile incalzirii. La un calcul simplu, rezulta astfel ca daca intr-o iarna normala, cu geamuri obisnuite cheltuiati 1000 RON doar pe incalzire, in momentul in care veti inlocui geamurile obisnuite cu termopane, puteti sa junge sa platiti chiar si numai 300 RON pe iarna la incalzire.

O economie care nu e deloc de aruncat, mai ales in situatia critica a crizei economice in care Romania se afla de peste 4 ani. Bineinteles ca veti face o mica investitie cu termopanele, deoarece materialele din care sunt facute sunt de inalta calitate insa aceasta investitie veti observa abia dupa o iarna cat de mult s-a meritat. Pe langa acest mare si principal avantaj al geamului termopan, in momentul in care veti monta termopane, veti mai avea o serie de avantaje. Printre acestea, se numara in primul rand, avantajul izolarii fonice. Mai exact, geamul de termopan este un atat de bun izolator fonic incat oricat de puternice ar fi zgomotele din exterior, aproape ca nu le vei auzi deloc si vei reusi astfel sa te concentrezi pe ceea ce faci.

Un alt avantaj ar putea fi considerat si cel al aspectului. Nici un geam nu se poate compara cu liniile fine ale profilului PVC si nici o sticla cu transparenta uluitoare a celei de termopan.

Hotii vor fi descurajati in momentul in care se vor “izbi” de geamul termopan. Nu va mai fi atat de simplu sa tai sticla sau chiar sa o spargi. Iar daca tot veni vorba de spart, trebuie sa stiti ca sticla geamului termopan, este securizata. Astfel, nu va veti afla niciodata in pericol de a va taia, daca spargeti o astfel de sticla.

Iata asadar, intreaga seria de avantaje ale folosirii geamurilor termopane.