Cat de importanta este locatia pentru o firma de inchirieri auto?

inchirieri auto

Daca vorbim de localitate, raspunsul este doar unul: Bucuresti. Piata deinchirieri masini se gaseste in toata tara, insa in Bucuresti se gasesc de 4 – 5 ori mai multe societati de rent a car decat in restul tarii. Ca numar de masini, cifrele sunt mult mai categorice in favoarea firmelor de rent a car din Bucuresti.

De asemenea, trebuie avut in vedere ca in Bucuresti se gasesc si cele mai mari companii internationale de rent a car din lume, precum Hertz Rent A Car, Avis Rent A Car, Sixt Rent A Car, New Kopel Rent A Car.

Daca la nivel de localitate lucrurile sunt foarte clare sa vedem cum stau lucrurile la nivel de locatie in Bucuresti.

Punctul de lucru al firmei nu influenteaza in mod direct clientii deoarece acestia nu vin la firma pentru a-si inchiria autoturism, ci de cele mai multe ori fac comanda online sau telefonic, avand ca beneficiu livrarea la domiciliu, hotel, aeroport sau intr-o locatie stabilita de comun acord.

Totusi se impune o clasificare in doua categorii: puncte de lucru situate in Aeroportul Henri Coanda Bucuresti si puncte de lucru situate in Bucuresti. Ambele au avantaje proprii, in functie de tipul de clienti targetat.

Un punct de lucru situat in Aeroportul Henri Coanda are avantajul unor costuri de marketing foarte mici, insa are dezavantajul unor costuri de chirie foarte mari, acestea fiind indicate doar pentru companiile mari si foarte mari.

Un punct de lucru situat in Bucuresti are dezavantajul unor costuri de marketing foarte mari, insa are avantajul unor costuri de chirie mai mici. De asemenea, un alt avantaj este cel legat de rapiditatea cu care se pot executa comenzile primite din oras. Activitatea se poate desfasura intr-un birou sau apartament de 50 – 70 mp, acesta oferind spatiu suficient pentru desfasurarea activitatii manageriale si organizatorico – administrative.

Este necesara si o parcare proprie cu o capacitate de 10 – 20 de locuri.

La inchirierea unui spatiu pentru desfasurarea activitatii de inchirieri auto ar fi bine sa fie luata in considerare si amplasarea fata de service-uri si spalatorii auto: cu cat mai aproape cu atat mai bine.