Bijuteriile handmade – un trend longeviv in colectiile feminine

bijuterii handmade

De la pietre pretioase la handmade nu e decat un pas. Uneori anevoios, sau mai simplu alteori, când indemanarea cu talentul fac casa buna. Extravagante sau minuscule, colorate sau in non-culori, transparente sau opace, abundenta lor ne invadeaza gusturile, fiind cu neputinta pentru o femeie care se respecta sa nu aleaga o bijuterie in functie de ocazia impusa.

Totusi, care este diferenta intre bijuterie si gablont? Pentru necunoscatori, bijuterii sunt cele cu pietre pretioase sau semipretioase, din aur sau argint, incropite cu stil si eleganta, intr-un cuvant deosebite. Sau speciale, tot intr-un cuvant, unu la fel de putin pretentios. Gablonturile sunt lipsite de valoare materiala prea mare, dar pot fi deosebite prin unicitate, inovare si adaptabilitate in functie de stilul adoptat. Cand vorbim de bijuterii, se cuvine sa vorbim implicit si despre simboluri si mai putin despre aspectul material, financiar.

Revenind insa, diferentele intre bijuterii si gablonturi nu se opresc doar aici, ele fiind delimitate si de pretul practicat. Totodata, pretul difera si de locul ales ca punct de cumparare a acestora. Desigur ca este foarte importanta moderatia fiindca nimanui nu ii este placut la vedere a vedea o multitudine de bijuterii adunate la un loc fara niciun sens. Uneori o bijuterie fina se remarca prin simplitate si stil.

In acelasi timp, nu trebuie sa uitam ca ele trebuiesc asortate atat intre ele, cat si cu tinuta noastra si nu in ultimul rand potrivite in functie de situatie. Nu te poti infiinta la o receptie cu gablonturi handmade asa cum nu poti merge la plaja cu un colier de safire. In concluzie, cat timp se va gasi timp si loc pentru rafinament, vom alege bijuteriile, iar cat timp avem nevoie de timp liber si eliberare ne vom refugia in simplitatea si haiosenia gablonturilor.

Un lucru e cert: cat timp vor exista femei, bijuteriile nu vor inceta sa existe! Ele se afla intr-o simbioza placuta, relaxanta, indispensabila. Si in plus, la ocazii speciale sau fara un motiv deosebit, barbatii aleg mai mereu sa ofere in dar partenerelor si in general femeilor din viata lor, bijuterii. E o dovada de respect, de apreciere si de multumire indirecta pentru tot ce inseamna sexul frumos in viata unui barbat.