Copertine sau pergole? Care sunt in voga in anul 2017?

Copertine magazine

Sistemele de copertine retractabile nu numai ca vor tine la distanta soarele atat de orbitor pe períoada verii, dar va vor ajuta de asemenea, sa economisi resurse financiare importante pe facturile de energie.

Camerele care au montate la fereastra sisteme de copertine vor fi mult mai reci decât camerele care sunt disponibile la lumina soarelui. Copertinele furnizeze protectie camerei, pentru a putea menţine perdele deschise si in acelasi timp sa nu fiti orbiti de lumina a soarelui.

De ce aleg consumatorii sa monteze copertine retractabile? Probabil de cele mai multe ori se gandesc la un cost mai redus de energie pe parcursul verii calde. Al doilea motiv ar fi ca aceste sisteme sunt capabile a oferi un nou aspect pentru case sau spatii comerciale.

Copertine au fost introduse pentru prima dată la ferestrele restaurantelor, in locurile de luat masa pentru a oferi protecţie împotriva soarelui deranjant pentru clienţi carora le place sa savureze cina, în timp ce ocupa un loc la fereastră. În cazul în care lumina soarelui provoaca caldura si prea multa luminizitate, clienţii sunt incomodati şi ar putea decide să ia masa la un restaurant diferit.

Dar cat de multa energie se poate economisi prin instalarea de copertine la fereastră? Au fost o mulţime de discuţii pe cât de mult vă puteţi aştepta sa reduca consumul cu energia un sistem montat de copertine. Multe companii care au fost intervievate în fiecare an sau dupa doi ani după ce le-au fost montate copertine. Raspunsurile au fost ca montarea unui astfel de sistem le-a adus economii de până la 60% privind consumul de energie pe timp de vara.

Proprietari de case care au fost chestionaţi în fiecare an sau chiar mai mult după instalarea copertine susţin economii între 40% şi 60% din preţul de funcţionare a unităţilor lor de aer condiţionat.

Care sunt beneficiile instalarii unui sistem de copertine retractabile fata de unul fix? Multi proprietari prefera a instala copertine retractabile pentru a le permite să le retragă în timpul sezonului de iarnă în cazul în care acestea nu sunt necesare la fel de mult ca pe tot parcursul lunilor de vară. Frecvent acesti proprietari de case vor alege o combinaţie a ambelor sistemele de copertine, fixe si retractabile.

Copertinele mai poarte denumirea si de marchize. Un produs asemanator sistemelor de copertine si marchize este reprezentat de pergole. Tehnic, pergolele difera de gama obisnuita a copertinelor retractabile. In cazul gamei de pergole, sinele orizontale se imbina cu sinele verticale printr-o articulatie flexibila din PVC, care permite schimbarea unghiului de inclinare a pergolei.

Stofa rulata pe ax este fixata la capat in profil frontal care circula in sine laterale. Stofa pergolei este protejata fata de intemperiile atmosferice de tabla de protectie din aluminiu situata in partea de sus. Sistemele de pergole sunt potrivite teraselor in aer liber, fie ale proprietarilor de case, fie ale proprietarilor de barurim cafenele si restaurante.