Cum arata dormitorul ideal?

Dormitor

Cand vine vorba de amenajari interioare living sau reamenajarea unui camin, cea mai mare atentie este de obicei acordata livingului si dormitorului, si pe buna dreptate. Dormitorul este locul in care petrecem cel mai mult timp, locul in care adormim si cel in care ne trezim. Intreaga noastra dispozitie dintr-o zi depinde de felul in care am dormit. Un somn linistit ne daruieste energia pentru locul de munca, pentru copii, pentru treburile menajere sau pentru orice alt tip de ectivitate. De somn depinde randamentul nostru si un dormitor comfortabil si odihnitor poate face o mare diferenta.

De aceea in randurile ce urmeaza va vom acorda sfaturile de care aveti nevoie pentru a amenaja cu usurinta dormitorul perfect pentru dumneavoastra. Nu veti avea neaparata nevoie de un specialist in amenajari interioare, care o sa va usture la buzunar, puteti face cu mana dumneavoastra adevarate minuni in dormitor.

Pentru o camera atat de importanta, ar trebui sa acordati un spatiu cat de cat vast, precum si zona din casa cea mai linistita si ferita de zgomotele exterioare.

Dat fiind faptul ca este vorba de dormitor, elementul central din aceasta camera va fi, in mod evident, patul. De pozitionarea acestuia depinde aspectul intregului aranjament. Locul in care il asezati depinde de gusturile dumneavoastra, insa ar trebui sa evitati sa il puneti cu capul la o ferestra sau spre usa. Pentru o senzatie de protectie, cel mai bine este sa puneti capul patului lipit de perete. Paturile cu baldachin pot parea a fi un capriciu, insa acestea sunt indicate pentru a crea un spatiu intim, comfortabil. Alegerea saltelei trebuie sa fie facuta cu mare atentie. Aceasta trebuie sa aiba combinatia ideala de moliciune si elasticitate. Nu veti putea dormi bine intr-o saltea in care va scufundati cu totul, dar nici in una care are textura unei scandure din lemn.

In legatura cu iluminarea, exista persoane care prefera un dormitor mai luminos, in timp ce altele isi doresc un spatiu mai intunecat. In orice caz, ferestrele ar trebui sa fie mai mari in dormitor decat in restul case, pentru a pastra mereu o atmosfera aerisita. In plus, daca va deranjeaza lumina excesiva, puteti folosi perdele, draperii, jaluzele.

Pentru ca dormitorul ar trebui sa fie un loc linistit, pentru reducerea zgomotului recomandam covoare mai groase, in culori calde.

Ca veni vorba de culori in contextul design interior, acestea ar trebui sa fie culori care nu obosesc ochii, culori odihnitoare, combinate cu suprafete mai degraba rotunjite decat cu colturi, pentru un comfort maxim.

In ceea ce priveste spatiile de depozitare, puteti alege dintr-o gama variata de dulapuri, noptiere si rafturi. Dulapurile cu un design modern si supraetajate va ajuta la maximizarea utilizarii spatiului, oferind totodata un aspet deosebit si placut.

Nu in ultimul rand, ar trebui sa evitati instklarea unui televizor sau computer in dormitor. Aceasta camera ar trebui sa fie in principiu pentru somn si relaxare. Daca totusi simtiti ca in momentele de insomnie aveti nevoie sa va ocupati timpul cu ceva, puteti opta pentru achizitionarea unei mici biblioteci pentru carti si o veioza pentru a citi inainte de culcare.

Sparam ca sfaturile noastre v-au fost de ajutor si ca veti reusi sa va amenajati dormitorul ideal pentru dumneavoastra!