Cum sa ai o inima sanatoasa

Inima sanatoasa

Modificari ale stilului de viata

Da, stim ca multe dintre acestea sunt foarte familiare, dar din motive de sanatate si longevitate bune, ele se repeta.

Excercitii fizice – Un factor cheie in sanatatea dumneavoastra, trebuie sa faceti exercitii aerobice (mersul pe jos, jogging sau ciclism) de cel putin trei ori pe saptamana timp de 30 de minute. Seturile scurte de exercitii care adauga pana la 30 de minute pe zi sunt la fel de bune pentru tine.

Dieta – Alimentatia sanatoasa a inimii include limitarea consumului de sare la mai putin de 2.300 de miligrame zilnic si consumarea unei diete cu o multime de fructe si legume proaspete, produse din cereale integrale, carne slaba si peste. Aceasta dieta va poate reduce nivelul de colesterol din sange cu 5 pana la 10%.

Obezitatea – Medicii masoara obezitatea prin indicele de masa corporala (IMC), iar orice persoana peste 30  este considerata obeza. Pierderea acestei greutati suplimentare poate contribui la reducerea tuturor factorilor de risc pentru bolile de inima.

Fumatul – Acest obicei creste foarte mult riscul bolilor cardiace, printre altele, cresterea frecventei cardiace, strangerea arterelor si crearea unei batai neregulate a inimii. Daca fumezi, te rog opreste-te.

Stresul – Printre efectele sale adverse, stresul va poate afecta arterele prin cresterea hormonilor si a fluxului de sange suplimentar in timpul raspunsului la stres. Pe masura ce arterele se vindeca, se ingroasa, facandu-le predispuse la acumularea de placa si la ingustarea arterelor.

Desi nu este intotdeauna usor de realizat, facand una sau mai multe schimbari a stilului de viata, este posibil sa adaugati ani in viata voastra.