Cum sa faci bani la plezneala varianta Pokemon et co

Bine v-am gasit la un articol inspirational. Azi o sa va zic vreo doua scurte despre unul dintre cei mai bogati oameni de care n-ati auzit niciodata. Pana acum. Nababului ii zice Hiam Saban, si sta lejer pe un maldar de dolari. Stiti cum i-a produs? Din desene animate. Nu, nu a stat sa deseneze benzi animate la foc automat. A procedat altfel, aproape fara sa miste un deget.

Care-i spilul. Companiile de televiziune cauta de regula programe cat mai ieftine ca sa tina ocupat spatiul de emisie. Desene animate? Verificat. Astea sunt cele mai ieftine si cele mai la indemana. Asa ca sunt difuzate peste tot in lume. Asa ca, analizand el fenomenul, ce s-a gandit Saban asta, mai ales ca era sarac lipit inainte de marea lovitura. Observati ca se inscrie cu succes in tiparul romantic de implinire a The American Dream, from rags to riches. El s-a turnat ca de fiecare data cand se difuzeaza vreun episod de desene, episodul trebuie sa aiba o melodie specifica, a catchy little jingle, a theme song. De fiecare data cand e difuzata melodia, ala de are drepturile de autor mai ia niste marafeti. Asa ca Hiam s-a apucat sa cumpere drepturile de proprietate pentru aproape orice cantecel tematic creat pentru desene animate compus vreodata.

Artificiul a fost ca nimeni nu se gandise ca drepturile astea ar valora mare branza, cumparate en detail. Asa ca nea Saban le-a luat en gros pe preturi modice. Acuma, cativa dolari de fiecare data cand se da vreun episod de desene nu inseamna mare lucru, dar inmultiti asta cu de cate ori se dau la televizor, zilnic, aventurile lui Bugs Bunny si Pikachu peste tot in lume. Incepe sa aiba sens, nu? Deci, ca bilant, domnu` Hiam a ajuns sa incaseze in jur de 500 de milioane pe an doar din bonificatii. In fiecare an. Pentru ca e jupan peste cantecelele alea. Asadar, pentru o singura miscare, ajungi sa incasezi sume indecente, batand din palme. Banuiesc ca, avand startul asta, omul a reinvestit o parte din malai in alte directii. Sau ar fi putut sa se relaxeze pentru tot restul vietii.

Morala. Intotdeauna exista cai neconventionale de a da lovitura. Alea traditionale s-au uzat. Chestia e sa fii creativ si sa gasesti usa noua. Nu pot sa va dau un exemplu concret ca daca as fi aflat si eu unul, eram pe plaja in Hawaii la un Mai Tai de dimineata cu ( insert celebrity name here ). Dar o mica scanteie de inspiratie poate provoca o reactie in lant care te poate propulsa in varf. Sa fim seriosi, unii au facut milioane din vanzarea de porcarii din plastic, asemanatoare cu sternul unei pasari, in forma de Y, ca sa joace americanii iades. Deci…