Cum sa gasim mai ieftin piese auto de calitate?

piese auto

Repararea vehiculelor poate costa foarte mult mai ales daca nu ne pricepem si ne lasam la pe mana firmelor de reparatii auto. Acestea, pe langa taxa pentru manopera, mai pun si un adaos pe piesele montate, ridicand pretul acestora. Sunt multe piese si accesorii auto pe care le puteti monta acasa fara sa fiti nevoiti sa platiti pentru montarea acestora economisind sume considerabile in bugetul familiei.

Sa nu mai vorbim de reprezentantele firmelor producatoare de masini unde de multe ori nu se accepta montarea unei piese doar daca piesa respectiva a fost cumparata prin reteaua lor si implicit au primit si ei o parte din pretul produsului. O alta metoda pentru a reduce cheltuielile necesare pentru repararea autovehiculului este cumpararea pieselor si accesoriilor auto mai ieftin. Astazi nu mai este greu sa gasesti piese si accesorii auto pentru masina ta online, trebuie doar sa tastezi in motorul de cautare numele produsului respectiv si eventual firma producatoare si vei avea suficiente rezultate din care sa putem alege. Cand cautati piese auto de calitate mai ieftin trebuie sa stiti exact ce trebuie sa cautati pentru a nu avea surprize neplacute. O lista de prioritati cu numele produselor si implicit numele firmelor producatoare poate ajuta in depistarea pieselor auto de calitate.

Alegerea produsului trebuie sa fie facuta cu multa atentie, este bine sa verificam provenienta acestora pentru a stii exact ce cumparam. Primul lucru de stiut este acela ca produsele pot fi originale, piese si accesorii auto aftermarket sau contrafacute. Primele doua categorii, accesorii auto originale si cele de aftermarket sunt piese de calitate superioara si au semnul de CE (Certificat de calitate Europeana) pe cutie, diferenta de multe ori consta in numele firmei producatoare si in pretul acestor produse. Produsele care nu au semnul CE inseamna ca ele nu pot fi comercializate in Uniunea Europeana si in mod sigur ele au o provenienta cel putin indoielnica, de aceea din start trebuie sa le eliminam de pe lista noastra de cumparaturi.

Motivele sunt foarte simple, firmele producatoare de masini investesc mult in reclama iar acest lucru se reflecta in pretul produselor. Totodata aceste produse sunt comercializate mai ales la reprezentatii firmei, showroom-uri unde la fel se investeste mult in aspect si reclama, iar acesti bani trebuie recuperati de undeva. Sa nu se inteleaga ca am ceva cu aceste firme, incerc doar sa explic cum se misca produsele de la producator la consumator si de ce difera preturile la produse de la un loc la altul.

Un alt aspect este transportul produselor la domiciliu. De multe ori intampinam problema transportului. Este normal ca transportul produsului sa coste bani si acesta sa ridice pretul final a produsului. Trebuie insa sa ne informam despre toate facilitatile pe care ni le pot oferi firmele de vanzari piese si accesorii auto pentru ca se poate intampla ca acestea, la o comanda mai mare, sa ofere mari reduceri de pret sau sa elimine taxa de transport.