Inchirierea auto in Japonia

masini-japonia

Japonia – este o tara interesanta, care in ziua de astazi este cautata de tot mai multi turisti. Pentru a face o excursie in aceasta tara, trebuie sa inchiriezi o masina.

Cheile de la o masina inchiriata va putea primi dor cel care detine un permis de conducere international si are asigurare japoneza obligatorie (JCI). Pretul este determinat de varsta conducatorului auto, numarul de accidente, prezenta unui airbag in vehicul.

Pregatind documente ar trebui sa tii cont ca in Japonia este foarte dificil sa obtii documentele pentru a inchiria o masina, greu se gaseste un loc de parcare, si soferul cu siguranta va ajunge in blocaj. Europeanul, care nu vorbeste limba japoneza, in trafic se va simti ca in iad.

Traficul pe drumurile tarii este pe partea stanga. Semnele de circulatie japoneze sunt ciudate, astfel cu o masina inchiriata ar trebui sa circuli cu mare grija. Pe langa toate acestea, politia rutiera nu face favoruri. In Japonia masina intr-adevar este un mijloc de transport, si nu un lux. Cu toate acestea vor face o corectare. In cazul in care te-ai oprit intr-un oras mare, mult mai convenabil va fi utilizarea serviciilor de metrou. Trenurile locale niciodata nu intarzie. Comparativ cu serviciile de inchirieri auto, o calatorie cu metrou este mult mai ieftina.

Din pacate, calatoriile in afara orasului intr-un autobuz nu sunt confortabile si nu sunt posibile intotdeauna. In acest caz, inchirierea auto – este cea mai buna optiune. In timpul calatoriilor in nici un caz sa nu faci foc in apropierea locuintelor fara un gratar. Acest lucru poate avea consecinte grave.

Cele mai ieftine si pe plan de cumparare, si pe plan de inchiriere sunt considerate masinile mini. Localnicii le numesc clasa “K” (Kei). Chiar si in cazul inchirierii unei masini va trebui sa platesti pentru combustibil. Pentru 1 litru vei plati aproximativ $1. In plus, autostrazile majore sunt cu plata. Pentru a ajunge din nordul insulei Honshu la Tokyo va trebui sa platesti $90. Calatorind pe autostrazi vei ajunge foarte repede la destinatie. Calatoriile pe drumurile normale sunt de o viteza unei broaste testoase. Vei fi surprins ca localnicii conduc masina foarte incet, doar ca aici exista accidente foarte rar.

Politia rutiera japoneza nu va ierta soferul daca acesta a urcat la volan in stare de ebrietate. Cei care incalca legea sunt arestati si trimisi acasa tractati pe cont propriu. Fiecare localnic are inregistrat la politie locul de parcare. Acesta trebuie sa fie platit, si cu cat mai aproape de centrul orasului, cu atat mai scumpa este chiria.