Despre implantul dentar

implant

Problema dintilor lipsa este un aspect important si o persoana ar trebui sa puna intotdeauna accentul pe sanatatea danturii sale si mai ales sa afle care sunt cauzele ce determina caderea dintilor. De foarte multe ori acest lucru se datoreaza in principal diferitelor boli ale gingiilor, cariilor dentare netratate la timp sau din cauza unui accident nedorit. Cea mai buna  metoda pentru a rezolva aceasta problema si pentru a ne recapata din nou sanatatea dentara precum si un zambet perfect este data de efectuarea unei interventii de implant dentar, nu foarte dureroasa, dar care va putea conduce la rezultatul dorit.

Pana nu demult, pacientii aveau la dispozitie posibilitatea folosirii protezelor dentare sau chiar a puntilor dentare, insa acum este cu mult mai simplu si mai sanatos sa aleaga efectuarea unui implant dentar, aceasta operatie fiind un real avantaj pentru orice persoana care sia- pierdut unul sau mai multi dinti.

Este insa important ca interventia sa se realizeze in cadrul unui cabinet stomatologic specializat, cu ajutorul unor medici profesionisti care stiu ce fac si care prin intermediul unor tehnici cat mai putin dureroase sa ii asigure unui pacient zambetul cel mai frumos. Sunt multe de astfel de clinici in Bucuresti si intotdeauna va fi recomandat ca aceasta interventie sa se realizeze la cel mai bun cabinet stomatologic din Bucuresti, astfel incat sa pacientul sa nu fie expus niciunui fel de risc.

Avantajele pe care implantul dentar sunt numeroase:

  • confera cele mai bune conditii ale sanatatii orale a pacientului – implantul dentar nu presupune in niciun fel afectarea si celorlalti dinti ai pacientului, acestia ramanand intacti;
  • implantul dentar este foarte durabil – ingrijit in mod corespunzator, acesta poate ramane functional pe parcursul intregii vieti a pacientului;
  • confera un aspect foarte placut danturii pacientului, tinzand spre perfectiune; un implant dentar arata si se comporta ca orice alt dinte natural;
  • confera usurinta in procesul de masticatie al pacientului;

Lista avantajelor ar putea continua cu siguranta, insa fiecare pacient le va descoperi singur atunci cand va recurge la aceasta interventie de implant dentar. Este adevarat ca pretul pentru aceasta interventie ar putea fi considerat unul prea mare, el putand ajunge undeva in jurul sumei de 700 de Euro, dar odata efectuata aceasta interventie, pacientii nu vor mai avea apoi motive pentru care sa se mai ingrijoreze in acest sens.

Recurgand la un implant dentar este o investitie in sanatatea ta si atunci cand vine vorba despre sanatate nu ar trebui niciodata sa ne concentram asupra sumelor de bani platite, aici ar putea interveni chiar celebra zicala, “Dai un ban, dar stai in fata!!!”