Fierul forjat si influenta sa in decoratiunile interioare

Decoratiuni din fier

Decoratiunile interioare din fier forjat au devenit o noua alegere pentru decorarea casei dumneavoastra. Pentru decorarea peretilor de exemplu, avem o gama larga de optiuni, cum ar fi sticker-ele, decoratiunile din ceara, clei etc.

Trendul cel mai recent se refera la decoratiunile din fier pentru pereti. Un exemplu se regaseste chiar in fotografia alaturata. Libertatea formelor ce pot fi obtinute prin prelucrarea fierului vor face ca acestea sa fie potrivite pentru orice stil, fie acesta clasic, modern sau minimalist.

O firma producatoare de elemente din fier forjat va accepta fara probleme sa puna in practica orice desen sau schita create de dumneavoastra sau de un designer de interior.

Exista mii de modele pe internet, astfel ca aveti la dispozitie sute de pagini cu surse de inspiratie, chiar daca nu aveti “talent la desen”.

Cele mai comune elemente sunt crucile de diverse forme si motivele florale cu insertii de lemn sau alte materiale pretioase. De asemenea, fierul poate fi prelucrat astfel incat sa reproduca faimoasele caractere chinezesti. Puteti avea chiar Turnul Eiffel pe perete daca asta credeti ca s-ar potrivi.

Preturile acestor decoratiuni sunt mici daca sunt produse in serie, dar un atelier mai mic poate produce unicate la preturi rezonabile, uneori incomparabil mai mici fata de efectul final si de plusul de frumusete adus locuintei.

Nu in ultimul rand ar trebui sa stiti ca fierul prelucrat, daca este tratat corect (si majoritatea producatorilor chiar fac acest lucru) nu se degradeaza in timp. Un obiect unicat, facut de mana, va avea o valoare din ce in ce mai mare in timp si acesta va adauga valoare casei in eventualitatea unei vanzari.

In cazul in care doriti o camera cu tente vintage, ar trebui sa luati in calcul si achizitionarea unor piese de mobilier din fier forjat. Un cuier, un suport de umbrela sau chiar un mic dulap pot fi efectuate din acest material, iar cu o vopsire corecta, acestea vor parea ca apartin unui alt secol.