Iarna – momentul ideal pentru pescuitul la stiuca

pescuit iarna

Nu-i un secret faptul ca pestele pradator se pescuieste mult mai facil in timpul sezonului rece, stiuca fiind un exemplu elocvent pentru aceasta discutie. O data cu parasirea registrului termic favorabil, stiuca incepe sa se retraga in apele cu o adancime mult mai mare, locurile in care o putem gasi fiind asemanatoare cu anumite gropi. Asadar, pestele nu rataceste prea mult in lunile geroase de iarna, ci se stabileste in gropi asteptandu-si „soarta”.

Daca nu cunoasteti momentul exact care declanseaza pescuitul in timpul sezonului rece atunci ar trebui sa va ghidati dupa aparitia primului sloi de gheata, insa unul rezistent nu doar o pelicula ce se formeaza deasupra baltilor la putin peste 0 grade Celsius.

In speta, noi vorbim in articolul de astazi despre pescuitul la copca, o activitate ce nu poate fi perceputa la fel de placuta de catre toti pescarii. Insa, daca ati testat aceasta metoda de capturare a pestelui pradator, iar experienta a fost una mai mult decat placuta atunci nu trebuie sa faceti altceva decat sa va inarmati cu uneltele profesionale de pescuit si sa porniti intr-o expeditie „friguroasa”. Cele trebuincioase nu sunt multe la numar, dintre echipamentele necesare individualizandu-se o undita scurta, cu o lungime de maximum 1, 5 metri, o mulineta rezistenta, un fir cat mai compact si rigid, un carlig si momeala potrivita pentru sezonul rece.

Cei care s-au specializat in pescuitul la copca va pot impartasi secrete pretioase, asa cum ar fi o unealta ingenioasa care va poate aduce capturi de invidiat. Numele sau este „jerlita”- un mecanism suficient de intuitiv pentru a fi utilizat si de catre amatori, jerlita propune o constructie simpla, bazandu-se pe un singur suport pe care puten fixa mulineta. In plus, jerlita impresioneaza prin sistemul sau avertizare cu un steag colorat.

Asadar, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa puneti acest obiect peste copca, urmand a lega la capatul firului de la mulineta momeala aleasa cu precizie. Ramane la alegerea dumneavoastra daca veti da drumul in apa unei momeli vii sau unui supliment nutritiv achizitionat dintr-un magazin de pescuit.

In momentul in care pestele se agata de momeala pescarul este instiintat prin intermediul dispozitivului de avertizare cu steag, ceea ce faciliteaza rata de succes. Un alt secret pe care ar trebui sa il cunoasteti in momentul in care participati la o sesiune de pescuit la copca este acela ca in momentul dezghetului stiuca trage mult mai bine, ea lansandu-se mult mai usor capturata.

Iar pentru ca vorbim despre un pradator zvelt, dinamic si cu un comportment dificil de apreciat, atunci noi am spune ca orice truc merita sa fie pus in practica. Sezonul iernatic de pescuit se termina oficial cu topirea ghetii, insa asta nu inseamna ca nu ne putem valorifica in continuare pasiunile prin pescuitul la „spinning” – unul la fel de ofertant.