Introducere in lumea gazoanelor sintetice

gazon sintetic

Gazonul sintetic sau artificial a inceput sa fie utilizat cu ani in urma in ramurile sportive, dar din cauza materialelor slab folosite, acestea si-au pierdut din popularitate, pana in zilele noastre. Tehnologiile au evoluat, iar astazi gazonul artificial ofera o perspectiva fidela a terenurilor de iarba naturala, dar si un cost de intretinere mai scazut. In locurile cu clima variata, acestea reprezinta cea mai buna alternativa in ramurile sportive outdoor (fotbal, rugby, tenis, hochei pe iarba, s.a), favorizand practicarea acestora indiferent de conditiile meteorologice.

Dar utilitatea unui gazon sintetic nu se rezuma doar la activitatile sportive. Tot mai multe gospodarii apeleaza la gazonul artificial decorativ pentru amenajarea gradinilor, datorita costurilor  reduse de intretinere, a aspectului estitic placut si a rezistentei la conditiile meteo ce pot dauna unui gazon din iarba naturala.

Tipurile de gazon artificial sunt numeroase, necesitatile clientilor determinand varietatea compozitiilor acestora. Fie ca vorbim de un mediu indoor sau outdoor, de  utilizare in scopuri sportive, educative, personale sau de business, gazonul artificial elimina multe din costurile de oportunitate daca am face comparatie cu iarba naturala.

Cum mentionam mai sus, principalul avantaj al unui gazon artificial ar fi costul redus de intretinere, deci fara bani dati pe seminte, fara achizitionarea de insecticide, masini de tuns iarba si materiale auxiliare functionarii acestora. Este si o alternative ecologica, deoarece nu sunt necesare tratamente cu pesticide, insecticide sau alte chemical c ear putea dauna solului. Daca ne gandim strict la utilizarea in scopuri sportive al terenurilor din iarba artificiala, costurile de intretinere s-ar reduce in procent covarsitor, asigurand si cele mai bune conditii de antrenament, ofera sportivilor un climat propice pregatirii lor, ferindu-i de posibilele accidentari cauzate de deteriorarea unui gazon natural afectat de conditiile meteo.

Asadar, utilitatea unui gazon artificial include criterii precum cel economic, ecologic, este o buna alegere in pregatirea sportivilor, poate fi utilizat indoor sau outdoor, dar si in propria gospodarie, oferind acesteia un aspect mai placut si costuri de intretinere aferente mai scazute.