Invata limba germana in 3 luni – metoda Pimsleur

limba-germana

De ce metoda Pimleur pentru a invata limba germana (si nu numai) este cea mai eficienta? Pimsleur este o metoda de achizitie a unei limbi straine dezvoltata in decursul a 40 de ani de catre Paul Pimsleur. Principiile pe care se bazeaza metoda Pimsleur sunt urmatoarele:

1. Anticiparea

Cursurile de limbi, in general cer studentului sa repete o fraza dupa instructor, metoda Pimsleur are o metoda pasiva de a invata bazata pe “provocare si raspuns”, adica pune studentul in situatia sa traduca din limba materna in cea studiata. Este o metoda mult mai interaciva si mai eficienta decat cursurile de limbi clasice.

2. Interval gradual de readucere aminte a cuvintelor

Pentru o fixare mai buna a cuvintelor in memorie in momentul formarii vocabularului unei noi limbi este indinspensabila repetitia in timp a cuvintelor. Metoda Pimsleur foloseste intervale 5 sec., 25, sec., 2 min., 10 min., 1 ora, 5 ore, o zi, 5 zile, 25 de zile, 4 luni, 2 ani.

3. Vocabularul uzual

Metoda Pimsleur se concentreaza pe vocabularul uzual al unei limbi. De exemplu limba germana are un vocabular uzual format aproximativ din 2000 de cuvinte. Daca acest vocabular este asimilat prin cursurile Pimsleur se va intelege si vorbi 80% din limba germana vorbita uzual si va fi mult mai usor dupa aceea sa-ti dezvolti vocabularul pana la nivelul pe care il doresti.

4. Asimilare organica

Programul de invatare Pimsleur este in format audio deoarece multi studenti vor sa auda si sa vorbeasca limba intai, iar mai apoi sa invete sa scrie si sa citeasca in limba respectiva. Doctorul Pimsleur a definit metoda sa audio “asimilare organica” deoarece implica simultan invatarea gramaticii, dezvoltarii vocabularului si pronuntarea, lucru pe care nu-l poti asimila daca inveti o limba citind dintr-o carte.

Metoda audio Pimsleur este formata din 3 nivele de dificultate: incepator, intermediar si avansat. Fiecare nivel este format din 30 de unitati a cate 30 min fiecare. Altfel spus asculti o unitate audio pe zi timp de 3 luni si vorbesti germana.