Jobul de vis: cum să fii plătit să te uiți la Netflix

netflix

Dacă ai venit vreodata acasă dupa o zi lungă de muncă și ai ales să te relaxezi urmărind un film sau un serial pe Netflix, probabil ți-ai pus vreodată întrebarea “Cum ar fi să fiu plătit făcând asta?”. Ei bine, poate nu îți sună prea cunoscut acest anunț, însă chiar poți fi plătit uitându-te la Netflix pe Smart TV.

Cum sună, de fapt, oferta reală: Netflix angajează oameni în program part-time pentru a-i ajuta în procesul de personalizare a schemei de afișare a materialelor video, cât și a categorisirii conținutului. Ei poartă denumirea de “taggers” și au ca scop analizarea filmelor și serialelor ce urmează să apară, respectiv descrierea lor folosind tagurile, sau etichetele. Algoritmul folosit de Netflix folosește aceste taguri pentru a-ți oferi recomandări de noi seriale sau filme în funcție de ce ai urmărit până în prezent.

Ce calități ți-ar trebui pentru a fi angajat să urmărești televizorul?

netflix
www.toptelevizoare.ro

Cât de greu poate să fie? De fapt, nu e cel mai simplu job și cei de la Netflix chiar pun accent pe câteva caracteristici nu foarte ușor de îndeplinit. Mai exact, ei își doresc o persoană pasionată de filme și programe TV, dar care să aibă studii sau experiență în domeniul filmelor, ecranizării, redactării de conținut video. Mai precis, nu trebuie doar să știi să te uiți la un film, ci să ai câtuși de puțină experiență despre cum se face un film. De asemenea, sunt acceptate și persoanele care au experiență în analiza filmelor, cum ar fi criticii de filme sau persoane care au participat la dezvoltarea unui film.

Care sunt avantajele acestui job?

Programul este cât se poate de flexibil, ai posibilitatea de a lucra de acasă, adică să stai în confortul casei tale și să te uiți ore în șir la filme și seriale. Din nefericire pentru noi, jobul a fost și va fi disponibil pentru moment doar în Irlanda și Marea Britanie (UK).