Naturalete sau personaj in cazul modelului online?

Studio de videochat Iasi

Daca practic videochat trebuie sa joc rolul unui personaj sau trebuie sa fiu eu insami? Cum atrag mai mult clientii?

Nu exista un raspuns corect pentru aceasta intrebare, pentru ca totul tine de dorintele fiecaruia. Tot ce trebuie sa faca modelul este sa aleaga de la inceput una dintre cele doua cai. Fie alege sa joace un personaj de la inceput, pana la sfarsit, fie alege sa fie naturala. La baza celor doua variante se afla tot naturaletea, simplitatea si continuitatea. Poti alege sa fii un personaj, insa trebuie sa tii cont de faptul ca trebuie sa intri in pielea personajului, sa te identifici cu el si, atunci cand esti in fata camerei sa fii exclusiv acel personaj.

In general, clientii unui studio de videochat Iasi apreciaza trasaturile naturale si zambetul. In cazul in care alegi sa fii tu in fata camerei, fii relaxata, mandreste-te cu ceea ce esti si incearca sa fii cat mai normala. Vorbeste cu interlocutorul asa cum o faci cu orice prieten de-al tau, cu orice cunostinta si incearca sa nu privesti din nicio alta perspectiva. Cel mai important pentru cel din spatele camerei este modul in care stii sa te faci placuta si sa-i atragi atentia. Vorbeste frumos si calm, inspira-i ideea ca gaseste in tine un prieten, un confident. Atrage-l si fa-l sa-si doreasca sa continue conversatia cu tine.

Trebuie sa arat perfect ca sa fac videochat?

Nu. Nimic mai fals. De ce nu au toti barbatii iubite perfecte? Pentru ca nu exista perfectiune universala; pentru ca perfectiunea fizica este perceputa diferit de la barbat la barbat. Unora le plac blondele si catalogheaza acest indice drept unul al perfectiunii, altora le plac cele cu ochii verzi sau cele inalte sau cele scunde sau cele cu buzele mari si lista poate continua la infinit.

In meseria de videochat, s-a demonstrat ca barbatii nu cauta papusi, care sa arate perfect, ci femei empatice, dragute, naturale si foarte populare, care stiu sa vorbeasca, sa se comporte, care stiu cum sa raspunda si care stiu sa creeze o atmosfera placuta. Acestea sunt acele modele care, de cele mai multe ori, reusesc sa faca performanta in acest domeniu.

Iata cateva sfaturi pentru a reusi in aceasta meserie

Fii responsabila si serioasa in munca pe care o practici. Vorbeste frumos cu clientii si arata-le respect; in acest sens, nu folosi telefonul mobil in timp ce esti conectata, nu manca, nu vorbi urat si nu arata o atitudine plictisita si lipsita de viata. Nu te comporta ca vanzatoarea de la magazinul din colt, care nu are niciodata chef de clienti si care te serveste in scarba. Arata respect atat fata de client, cat in special fata de tine.

Dezvolta-ti simtul umorului, incearca sa aplici cat mai multe metode de a starni umorul clientilor, insa ai grija sa nu duci totul la extrem pentru ca s-ar putea sa creezi situatii penibile, care sa nu-l mai amuze pe client ci, din contra, sa il enerveze si sa il determine sa paraseasca chat-ul.

Incearca sa-ti construiesti un profil cat mai complex, cu informatii relevante despre tine, de interes pentru clienti si cu fotografii de calitate, in realizarea carora te-ai implicat intens.

Nu amesteca locul de munca cu timpul liber. Vorbeste cu clientii exclusiv in zona de chat si nu impartasi cu ei informatii personale, numar de telefon, adresa de e-mail sau cont de pe retelele de socializare. Aceasta manifestare nu se incadreaza in conduita etica a acestei profesii.

In cele 8 ore de lucru, incearca sa iti iei pauze scurte si dese, astfel incat nici sa nu plictisesti interlocutorul prea tare si sa ii starnesti in acelasi timp si interesul; sa-l determini sa-si doreasca sa te mai vada.