Noul apartament

Se face ca e toamna, si, volens-nolens, tre sa te intorci la facultate pentru un an proaspat de cunostinte noi. Sa-ti mai pui un rand de caramizi la fundatia de informatii pentru dezvoltarea ta viitoare, sanchi. In principiu ai de ales una din trei variante: camin, gazda sau chirie. De camin ti s-a cam aplecat, vrei si tu coltisorul tau de intimitate. Nici la vreo baba psihopata care iti impune sa fii acasa la 10 seara cel tarziu nu te-ar trage ata sa te duci. Ramane varianta cu apartament inchiriat.

Bine, asta daca ai buget aprobat ca e nitel mai costisitor. Dar odata cu capitolul asta iti iei o optiune serioasa pentru a experimenta cum e sa traiesti pe cont propriu ca un om normal. Iei ziarul si incepi sa inventariezi anunturile. Cum e septembrie, proprietarii se prind de afluxul de clienti doritori asa ca incep sa ciupeasca de pret si de oferte. Dai de zone cu apartamente dintre cele mai diverse. De regula, e bine sa te orientezi dupa alea care zic ca au ceva urme de mobila. De regula, distinctia dintre “nemobilat” sau “partial mobilat” e aproape inexistenta. Daca e partial mobilat, de obicei ai de-a face cu camere cu un pat si niste scaune, daca esti norocos. Daca prinzi o chirie la pret bun in zona centrala, gandeste-te de doua ori la aspectul cu gradul de mobilare. Mai ales dupa ce vizitezi stabilimentul.

Daca tot te decizi sa iei cu mai putina mobila si te gandesti tu pe urma cum sa te combini sa suplinesti deficitul de lemn, asigura-te ca e totul cuser la capitolul saltele. E foarte important sa te asiguri ca vei avea conditii decente de tras la aghioase. Somnul e o parte vitala din viata ta. Te scoate din grila pentru seminarele alea imputite de dimineata, iti regleaza metabolismul pentru cateva ore la orizontala dupa-amiaza. Sunt zile in care n-ai chef sa faci nimic, si zaci ca o lacusta in pat de la rasarit la apus. Patul e confidentul tau in care iti gasesti alinare dupa ce te trantesti in el, muci de beat, in zori. Si nu ma refer doar la somnul de unul singur. Patul se poate imparti. Mai ales dupa o sesiune de cearsafuri incinse si ude. Salteaua e esentiala pentru asigurarea confortului in timpul sedintelor nocturne private cu vreo colega mai zglobie. Daca nu emite zgomote specifice de scartaiala si va asigura si discretia, in caz de nu stai singur in apartament, e minunat. In privinta zgomotelor de alta natura, e treaba ta cum alegi sa te descurci cu ele.