Recrutarea artistilor straini de catre producatori romani, un real succes

artisti romani

Acest lucru se intampla in lumea muzicii si chiar invers. Multi artisti internationali canta in Romania si au un real succes, datorita originilor producatorilor.

Un exemplu bun este Costi Ionita care a devenit un mare producator odata ce a intrat pe piata muzicala din Bulgaria si alte tari din afara. Fiind de origine romana, piesele create de el se asculta intens si in Romania. Muzica nu are margini si daca esti bun, ajungi primul. Toti asteapta ceva nou, ceva inedit, care sa te faca sa dai replay.

Costi anunta cu ceva timp ca a inceput in muzica prin munca de jos si dupa cum stiti a cantat si manele. Chiar daca i-ar mai cere cineva sa-i compuna o piesa din acel gen, ar faceo cu mare placere.

O alta cantareata care s-a folosit de originile sale pentru a avea succes in muzica romaneasca, este rusoaica EVVE. Noua piesa “Leya” a fost lansata si promovata prin originile sale de rusoaica. In clipul piesei, cantareata a jucat roul de politista sexy.

Loreen, cu piesa Euphoria, nu a mai fost nevoita sa apeleze la un producator roman, deoarece Eurovisionul a propulsat-o pe piata muzicala romaneasca. De atunci, piesele cantaretei sunt ascultate de multi romani. De altfel, trupa Mandinga nu a avut nici o sansa in fata suedezei. Se pare ca multi cantareti romani au apelat la compozitori suedezi pentru piesele lor. Andrei Leonte a fost unul dintre ei, oferindu-i cateva mii de euro pentru “Paralyzed”, piesa cu care a participat la Eurovision 2013.

Lista poate continua pentru ca toti producatorii, fie ei romani sau straini cauta tinere talente cu care sa poata cucerii piata muzicala. Pe plan extern, avem multi artisti care au cucerit inimile fanilor straini: Inna, Alexandra Stan sunt doua doua nume care au facut furori in afara.

La muzica suntem destul de buni, mai ales, ca pe zi ce trece, cate un artist nou sau un cantaret mai vechi, cucereste cate o tara. Din aceasta cauza, cea mai folosita limba a fost engleza deoarece, piesele suna bine atat prnetru romani dar si pentru straini.