Solutii pentru depasirea perfectionismului

Este o problema care te poate retine de la viata. Nu numai din realizarea si finalizarea a ceea ce va doriti. Una dintre cele mai frecvente provocari pe care oamenii o considera este – perfectionismul.

Asadar, as vrea sa va impartasesc cateva lucruri care ajuta sa controlati acest obicei de gandire distructiv.

1.Cautarea perfectiunii se incheie de obicei intr-un proiect sau altceva. Gasiti un echilibru pentru dumneavoastra, in cazul in care faceti o treaba buna, dar in acelasi timp nu va pierdeti in incercarea de a imbunatati ceva. Cum sa gasiti acest echilibru? Prin icnercari, erori si experiente.

2. Realizati ca va raniti pe voi insiva si pe cei din jurul vostru

Vizionand prea multe filme, ascultand prea multe melodii si luand doar ceea ce va spune lumea in considerare, este foarte usor sa fiti lasati in visul perfectiunii. Dar viata reala se confrunta cu realitatea si tinde sa cauzeze multa suferinta si stres in tine si oamenii din jur, darconduce si la incheierea relatiilor si a proiectelor pentru ca asteptarile dumneavoastra sun in afara acestei lumi.

3.Acceptati ca sunteti un om si asa sunt toti ceilalti

Stabiliti standarde umane pentru toata lumea si acceptati ca viata este asa. Totul si toata lumea are defecte si lucrurile nu merg intotdeauna asa cum era planificat. Puteti imbunatati in continuare lucrurile, dar acestea nu vor fi niciodata perfecte.

4.Comparati-va cu voi insiva

Compararea cu alte persoane in mod regulat poate duce cu usurinta la un sentiment inferior. Intotdeauna vor exista multi oameni in orice viat. Asa ca .. comparati-va cu voi insiva.

  • Vezi imbunatatirile, uita-te inapoi la ceea ce ai depasit, apreciati-va si concentrati-va pe ceea ce ati facut si faceti mai degraba decat ceea ce fac toti ceilalti

5.Faceti ceea ce credeti ca este cel mai bun lucru

Deci iti dai seama ca perfectionismul iti va face rau si vei incerca sa il eviti. Dar oamenii, media si societatea din jurul tau au o influenta asupra modului in care gandesti si simti. Una din cele mai bune cai pentru a diminua practic aceasta influenta este de a face ceea ce este bine cat mai mult posibil.