Stiti care sunt obiceiurile oamenilor nefericiti?

Stiti care sunt obiceiurile oamenilor nefericiti?

Un obicei obisnuit si distructiv zilnic este sa va comparati in mod constant viata si pe voi insiva cu ceilalti oameni si cu viata lor. Comparati maasini, case, locuri de munca, pantofi, popularitate sociala si asa mai departe. Si. la sfarsitul zilei, iti bati respectul de sine la pamant si crezi in multe sentimente negative.

Cum sa depasim acest obicei:

Inlocuiti acest obicei distructiv cu alte doua obiceiuri: comparati-va cu voi insiva si fii bun.

Retineti ca nu puteti castiga daca veti compara. Doar constient realizarea acestui lucru poate fi de ajutor. Indiferent de ceea ce faci, poti gasi intotdeauna pe altcineva in lume care are mai mult decat tine sau e mai bun decat tine la ceva.

Concentrarea asupra detaliilor negative din viata

Vazand aspectele negative ale oricarei situatii in care te afli este o cale singura de a te face nefericit. Depasirea acestui obicei poate fi dificila. Un lucru sigur este de a elimina obiceiul de perfectionare. Voi acceptati ca lucrurile si situatiile au dezavantaje si avantaje, in loc sa va ganditi ca toate lucrurile trebuie sa fie pozitive si excelente. In acest fel, puteti sa lasati emotional si mental ceea ce este negativ. Un alt lucru care functioneaza este de a fi constructiv.

Limitarea vietii deoarece credeti ca lumea se invarte in jurul vostru

Daca credeti ca lumea se invarte in jurul vostru si va retineti pentru ca va este teama de ceea ce gandesc sau spun oamenii atunci va puneti niste mari limite in viata voastra. Realizati ca oamenilor nu le pasa prea mult de ceea ce faci si focalizati-va spre exerior. In loc sa te gandesti la modul in care te percep oamenii tot timpul, concentreaza-te asupra oamenilor din jur. Ajuta-i si asculta-i. Acest lucru va ajuta sa va ridicati stima de sine si sa va reduceti focalizarea centrala pe sine.