Ti se inchide laptopul singur? Poate ca ai nevoie de o diagnoza si servicii de reparatii profesionale

laptop

Inchiderea automata a unui laptop este una dintre principalele cauze pentru care utilizatorii ajung sa apeleze la centrele de reparatii. De altfel, este important si faptul ca service-urile din majoritatea oraselor din tara ofera diagnoza gratuita, un detaliu care ii impinge de la spate pe clientii care dobandesc anumite defecte de functionare ale laptopurilor personale.

Cauzele pentru care laptopul se opreste automat in anumite momente sunt variate, in cele ce urmeaza fiindu-va aliniate cele mai importante motive. Sunt atat de natura hardware cat si software, ce trebuie retinut in mod esential este faptul ca, o astfel de problema nesolutionata poate conduce si la aparitia altor defecte, majoritatea dintre ele fiind mult mai dificil si mai scump de rezolvat.

Supraincalzirea – este una dintre problemele uzuale ale unui laptop care conduce atat la stingerea laptopului in mod automat cat si la alte probleme tehnice. Componentele laptopurilor sunt de mici dimensiuni, intreaga arhitectura de calcul fiind comasata pe o placa de baza de proportii restranse care, de cele mai multe ori, nu este foate bine ventilata.

Chiar daca majoritatea modelelor noi au diferite sisteme de racire, aparitia supraincalzirii se face simtita atunci cand praful ajunge in subansamble. Pentru a evita o astfel de problema, poti interveni pe cont propriu, cu riscul de a cauza si alte defectiuni, sau poti duce modelul tau intr-un service laptop.

Solutia secunda este mai la indemana, service-urile fiind echipate cu aparatura de ultima generatie pentru teste si reparatii. Personalul este si el calificat, drept pentru care interventiile sunt rapide si sigure, in urma unei reparatii de acest gen fiind oferita chiar si o garantie pe manopera.

Bateria isi traieste ultimele clipe de viata – Este impropriu spus faptul ca bateria are o viata insa termenul este unul destul de uzual printre cunoscatori. Exista medii de avertizare atunci cand bateria este pe final si trebuie reincarcata, insa atunci cand bateria nu mai da un randament optim, laptopul risca sa se stinga in mod automat fara a va da seama.

Mai este probabil ca bateria sa nu mai fie in contact direct cu conectorii de energie electrica, un alt motiv pentru care laptopul vostru se va stinge. Insa cazurile de acest gen sunt izolate, astfel ca populare sunt situatiile in care bateria nu isi mai deruleaza corespunzator activitatea, laptopul nu mai este alimentat propice cu energie electrica iar intregul sistem clacheaza.

Probleme software populare: virusii – Credeati ca antivirusul vostru face fata oricaror pericole de natura software? Statisticile arata contrariul, in sensul ca zilnic apar virusi din ce in ce mai puternici care, odata ce au ajuns in sistemul vostru, pot declansa anumite comenzi pe care voi nu vi le doriti.

Se poate intampla ca laptopul sa se stinga si din pricina unor anumiti virusi, drept pentru care este important sa faceti o scanare. Daca nu aveti metodele necesare, un service pentru laptopuri ar trebui sa fie o solutie accesibila si de calitate. Alte probleme software care conduc la stingerea unui laptop tin de anumite fisiere ale sistemului de operare, programe sau aplicatii instalate eronat sau chiar si update-uri incomplete ale unor drivere.

Probleme cu incarcatorul – Nu in ultimul rand, verifica-ti incarcatorul daca vezi ca laptopul tau se stinge periodic. Poate ca alimentarea bateriei nu se mai face corect, astfel ca merita sa incerci sa vezi daca incarcatorul tau isi mai face treaba corect. O buna metoda este inlocuirea lui provizorie, insa doar cu un incarcator identic sau unul compatibil pentru a nu afecta circuitul electric.