Verighetele din aur galben – preferatele publicului contemporan in anul 2016

Verighetele din aur galben – preferatele publicului contemporan in anul 2016

Verighete sculptate in aur au fost si vor ramane pentru totdeauna un ideal canonic de frumusete si stil. Ele sunt in egala masura elegante, spectaculoase prin intermediul reflexiilor pretioase, dar si bijuterii autentice, demne sa poarte cele mai profunde semnificatii.

Pentru anul 2016, cele mai apreciate modele verighete raman acelea realizate integral din aur galben, ele atragand prin nobletea lor atentia cuplurilor de indragostiti. Bijuterii rezistente, care nu se oxideaza si nu care nu ajung sa fie victimele procesului de coroziune, verighetele din aur sunt disponibile in mai multe variante. Mirii care intentioneaza sa isi decoreze inelarele cu aceste bijuterii trebuie sa inteleaga faptul ca desi aurul de 24 de karate este cel pur, modelele standard sunt acelea care infatiseaza 14, respectiv 18 karate. Motivul este unul usor de inteles, avand in vedere faptul ca metalul pretios in stare pura este si foarte moale, deci deloc rezistent la lovituri si zgarieturi, insa si dificil de prelucrat in atelierele maestrilor bijutieri. Iar daca doriti sa cunoasteti puritatea verighetelor de 14, respectiv 18 karate, procentele arata in felul urmator: 58,3 % pentru prima optiune si 75% pentru cea de-a doua.

Neintrecute in popularitate nici in deceniile trecute, verighetele care poarta vesmantul auriu cunosc anul acesta un impresionant reviriment, talentele industriei incercand sa aduca mirilor traditionalisti un plus de originalitate prin ale lor colectii. Prin intermediul pietrelor pretioase, cu ajutorul diamantelor ori cu sprijinul cristalelor din sticla, verighetele aurite capata contururi fanteziste, devenind apreciate de toate cuplurile. Aceasta initiativa s-a datorat si faptului ca, pana nu demult, verighetele realizate din aur galben erau considerate potrivite doar pentru cuplurile care au trecut de prima tinerete.

Ele raman favoritele incontestabile ale persoanelor care poseda un ten masliniu, dar si o culoare ceva mai inchisa a ochilor. Iar pentru ca ochii caprui si cei negri sunt cei mai raspanditi, nu-i de mirare faptul ca tot mai multe persoane se lasa influentate si de acest aspect in momentul in care isi aleg verighetele. La polul opus, bijuteriile construite pe un fundal pretios alb ori rose se adreseaza femeilor si barbatilor care infatiseaza un ten glacial, foarte deschis.

Mai mult decat atat, verighetele realizate din aur alb ori din platina sunt mult mai predispuse proceselor de degradare, dovada fiind faptul ca trebuie sa fie placate cu rodiu la o anumita perioada de timp. In majoritatea cazurilor, rodiul ajuta la conservarea luciului caracteristic, dar si a duritatii. In cazul versiunii galbene lucrurile stau cu totul altfel, pentru a va intretine corespunzator bijuteria fiind nevoie doar sa o lustruiti din cand in cand.

In aceeasi nota cu  verighetele din aur alb, cele traditionale pot infatisa diverse aliaje. Argintul si cuprul sunt cele doua metale care pot insoti aurul in definirea unei verighete, primul imprimand bijuteriei o tonalitate cromatica usor verzuie, in timp ce al doilea ii imprima o amprenta roscata.

Asadar, fiecare cuplu are sansa de a-si demonstra propria personalitate prin intermediul verighetelor, aurul galben fiind o optiune pe care designerii o claseaza in topul tendintelor in anul curent.